Homemade Ferrero Rochers

Ik eet graag chocolade, maar ben niet het cliché type vrouw die geen chocolade kan weerstaan. Zélfs niet als ik zwanger ben 😉 Een tablet chocolade blijft bij mij gewoon in de kast liggen tot ik er een heerlijk dessertje van kan maken. En dàn komt het moment dat ik er niet meer af kan blijven.

Voor alle vrouwen (en uiteraard ook mannen) die wél wat van het cliché in zich hebben, is dit het ultieme verwennerijtje voor Valentijn! Voor je geliefde, je beste vriendin, je moeder, of gewoon voor jezelf.

 

fullsizeoutput_627f

 

Ingrediënten

  • 150 g nutella
  • 20 hele hazelnoten
  • 75 g gehakte hazelnoten (mag redelijk fijn, maar niet gemalen)
  • 75 g fijngemalen hazelnoten
  • 40 g rice krispies, geplet zodat ze iets fijner zijn
  • 50 g + 150 g melkchocolade
  • 50 g fondant chocolade

 

Bereidingswijze

  1. Rooster hazelnoten in een droge pan. Wrijf eventueel met een handdoek de bruine pelletjes weg als je geen witte hazelnoten kon vinden.
  2. Hou ongeveer 20 hele hazelnoten aan de kant.
  3. Maal 75 g hazelnoten fijn, en hak de andere 75 g grof met een mes.
  4. Smelt de 50 g chocolade, samen met de nutella.
  5. Voeg hierbij de fijngemalen hazelnoten en rice krispies.
  6. Lepel hoopjes chocobeslag op bakpapier op een plaat of bord. Duw een geroosterde hazelnoot in elk hoopje. Plooi dicht.
  7. Zet het beslag gedurende 15 minuten in de vriezer.
  8. Rol daarna balletjes van elk hoopje beslag. Het beslag gaat vrij snel weer kleven, dus hou ze niet al te lang in je handen.
  9. Zet de balletjes nog even (ongeveer 15 min.) in de vriezer.
  10. Smelt de rest van de melkchocolade (150 g) samen met de fondant chocolade en meng hieronder de gehakte hazelnoten.
  11. Laat de chocolade weer wat afkoelen.
  12. Rol tenslotte elk balletje helemaal door de chocolade en laat ze afdruipen op een rooster. Hiervoor is het belangrijk dat de chocolade niet té warm is, anders smelt het bolletje en zakt het door de rooster.
  13. Laat ze minstens 30 minuten opstijven in de koelkast vooraleer je ze serveert.

 

Tip

Je kan de ferrero rochers bewaren in de koelkast of onmiddellijk opeten 😉

BewarenBewaren

Advertentie

Een gedachte over “Homemade Ferrero Rochers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s