Gisteren met vriendinnen afgesproken om nog eens bij te kletsen voor de bevalling. En zoals bij veel vrouwen geraakt een dessertje er àltijd in! Maar zo tijdens de week, na het werk, met 3 kinderen die op tijd in bed moeten, is een dessert maken niet altijd evident.
Maar dat is buiten deze crumble gerekend. Dit dessert is werkelijk perfect voor een avond als gisteren! Binnen de 10 minuten had ik een ovenschaal vol lekkers! Bij de gastvrouw aangekomen ging de oven onmiddellijk aan en een goed half uur later konden we smullen van een overheerlijke, warme crumble bij het haardvuur.
Ingrediënten
voor 4 personen
- 500 g diepvries bosvruchten
- 175 g malse boter
- 125 g bloem
- 125 g rietsuiker
Bereidingswijze
- Neem de boter uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Voor een crumble werk je het best met malse boter.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met de bosvruchten.
- Doe alle droge ingrediënten in een kom.
- Voeg hier de zachte blokjes boter aan toe.
- Kneed alle ingrediënten met de hand tot alles goed vermengd is en je mooi egale crumble hebt. Dit kan wel even duren.
- Je kan eventueel ook met de keukenmachine en een kneedhaak (vlinder) de crumble mengen. Dit gaat sneller maar de crumbledeeg is ook minder brokkelig, minder een crumble, doordat de boter malser wordt dan met de hand.
- Verdeel de crumble gelijkmatig over het fruit.
- Bak de crumble gedurende 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer onmiddellijk.
Bron
Dit recept is gebaseerd op een recept van Jeroen Meus.