Perenkaastaartjes

Het is zo lang geleden dat er nog iets aan deze blog veranderde, dat ik er bijna niet meer durf aankomen. Maar er zijn zo veel recepten die staan de popelen om gepubliceerd te worden, dus moet ik toch maar even een beetje tijd vrij maken om deze met jullie te delen.

Herbeginnen doe ik met een typisch herfstrecept. Zoals jullie wellicht al gemerkt hebben, ben ik een hevige fan van kaastaart, in alle versies en varianten! Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf meer vertrouwd ben met het maken van de niet-gebakken versie, ook al vind ik gebakken kaastaart héél lekker. En dat wou ik dan toch maar even uitproberen in de vorm van een gebakken kaastaart met een echt herfstingrediënt: peren.

fullsizeoutput_70e3

Ingrediënten

Kaastaartjes

  • 250 g philadelphia 
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel of speculaaskruiden
  • 50 g suiker
  • 250 g peren (vers of uit blik)
  • 125 g speculaas
  • 50 g solo

Karamel

  • 250 ml appel cider
  • 30 g solo
  • 90 g bruine suiker
  • 90 ml solo crèmefine patisserie
  • Snuifje kaneel
  • 1/2 theelepel vanille extract

 

Bereidingswijze

Kaastaartjes

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Prak de peer in fijne stukken.
  3. Klop de philadelphia en klop hier het ei door. Meng met de vanille, suiker, kaneel en de peren.
  4. Maal de speculaas fijn en meng hierdoor de gesmolten boter. Verdeel de speculaas over de vormpjes (tot de vormpjes ongeveer voor 1/3 gevuld zijn) en druk goed aan.
  5. Verdeel hierover de kaasvulling en bak gedurende 15-20 min in de voorverwarmde oven. De taartjes zijn goed als je er met een stokje kan in prikken en er geen beslag meer aan het stokje blijft hangen.
  6. Laat afkoelen en bereid intussen de karamel.

Karamel

  1. Kook de appelcider gedurende 15-20 min, of tot de cider ongeveer gereduceerd is tot 1/3 en wat stroopachtig wordt.
  2. Verminder het vuur en voeg de suiker, boter, room en kaneel toe. 
  3. Breng opnieuw aan de kook en laat dit inkoken tot de karamel wat begint te dikken en donkerder wordt van kleur.  
  4. Verwijder van het vuur, voeg de vanille toe en laat afkoelen.
  5. Serveer de kaastaartjes met een beetje karamel over.

Tip: Ik gebruikte ronde uitsteekvormen van verschillende formaten. Zorg wel dat ze in de oven kunnen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s