Vele recepten voor appeltaart hebben we uitgeprobeerd maar deze komt met stip op nummer één. Erg makkelijk recept maar het lijkt volgens onze buurman alsof de taart recht van de bakker komt. Lauw met een bol vanille-ijs ook een aanrader!
Met dank voor Griet die haar recept met ons wou delen! We sleutelden er nog wat aan, maar de basis bleef hetzelfde.
Wie probeert deze taart thuis ook eens uit? Benieuwd naar jullie resultaten!
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg (kruimeldeeg gaat ook perfect)
- 5 à 6 appelen (b.v. Jonagold)
- sap van een halve citroen of limoen
- 125 g gesmolten boter
- 45 g maïszetmeel
- 3 eitjes
- 150 g suiker
- 1 vanillestokje
- 1 zakje vanillesuiker
- bloemsuiker als afwerking
Bereidingswijze
- Beboter en bebloem je bakvorm (of gebruik het bakpapier van de bladerdeeg zitten).
Leg je vel bladerdeeg in de bakvorm. Druk de zijkanten aan.
Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg er een vel bakpapier op en giet er bakerwten op.
Bak de bladerdeeg 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. - Snij de appelen in kleine blokjes (of naar eigen voorkeur).
Besprenkel met het citroensap. - Haal de vanille uit het vanillestokje.
Meng de boter, het suiker, de eitjes, het maïszetmeel, de vanille en de vanillesuiker door elkaar. - Leg de appelstukjes op het bladerdeeg.
Verdeel het beslag erover.
Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 minuten. - Werk af met wat bloemsuiker.
Bron
Geïnspireerd op een recept van Griet Meersman.
Heerlijk….komt op mijn to make list!
Laat maar weten of hij inderdaad zo heerlijk was 🙂
Leuk dat je ook weer aan het bloggen bent!
Deze taart is zo lekker….
Ik heb al een variatie in mijn hoofd voor volgende week.
Super lekkere taart!!