Deze originele open ravioli combineert de aardse smaak van rode biet met de frisheid van verse geitenkaas. Absoluut niet moeilijk te maken, maar het oogt meteen erg feestelijk.
Als servies gebruikten we de bordjes van Pascale Naessens. We kregen ze van opa Firmin, het perfecte cadeau voor foodbloggers.
Ingrediënten
(voor 4 hapjes)
- 1 gekookte rode biet (kant-en-klaar)
- 3 kleine radijsjes
- 75 g verse geitenkaas
- 1 eetlepel honing
- olijfolie
- 2 eetlepels notenolie (b.v. walnoot)
- sap van 1/2 citroen
- 1 eetlepel pistachenoten, fijngemalen
Bereidingswijze
- Snij de rode biet in dunnen plakken met een mandoline.
Duw er met een uitsteekvormpje 8 ronde plakken uit.
Leg de helft op de bordjes. - Snij dunnen schijfjes van de radijzen.
Leg een laagje radijzen op elk schijfje rode biet. - Meng de verse geitenkaas met de honing en een scheutje olijfolie.
Kruid af met peper en zout.
Spuit het mengsel over en naast de schijfjes rode biet. - Meng de notenolie en het citroensap tot een vinaigrette.
Kruid af met peper en zout.
Druppel de vinaigrette over de hapjes. - Sluit de ravioli’s af met een tweede schijf rode biet.
Strooi er de fijngemalen pistachenoten over.
Bron
Geïnspireerd op een recept van Weekend Knack.