Spritskoekjes met confituur

Een aantal weken geleden postte ik het basisrecept voor spritskoekjes.  Maar hier zijn heel veel variaties op die de koekjes nòg lekkerder maken.  Je kent ongetwijfeld de typische thumbprint of duimprint koekjes, die in het midden een uitsparing hebben waar wat confituur in zit.  De confituur zorgt dat het koekje net iets frisser en zomerser is dan een gewoon koekje (al worden ze ook heel vaak rond kerst gemaakt).

Wil je de confituur graag zelf maken, dan kan ik je het recept van Bart zijn aalbessengelei aanraden!  Deze week was het hier thuis weer hét moment!  Drie kilo aalbessen zorgden na een paar uur voor 16 perfecte potjes confituur!  Dit jaar kon de confituur jammer genoeg niet gemaakt worden van onze eigen bessen, want daar ging iets grondig fout mee…  We hebben letterlijk nul bessen kunnen oogsten, ze waren allemaal uitgedroogd vooraleer ze rijp waren.
Maar het maakt er de confituurpret niet minder om, het heeft zelfs als voordeel dat het een aantal pluk-uren scheelt, wat de confituur plots minder arbeidsintensief maakt.

fullsizeoutput_4c2d

Ingrediënten

  • 450 g patisseriebloem
  • 1tl bakpoeder
  • 350 g zachte boter (kamertemperatuur)
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • 0,5 tl amandelextract
  • 1 tl vanille extract
  • 1 potje confituur naar keuze

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Mix de boter en de suiker tot de suiker is opgelost en het een wit, luchtig mengsel vormt.
  3. Voeg er het ei, de melk en de extracten aan toe.
  4. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit geleidelijk aan toe aan het beslag.
  5. Mix het koekjesbeslag tot een egaal geheel.
  6. Vul je koekjesspuit of spuitzak (met spuitmond naar keuze) met het beslag.
  7. Spuit de koekjes in de gewenste vorm (liefst rond met een gaatje in het midden, bv een bloem, roosje, …) op bakpapier.
  8. Doe in het uitgespaarde gaatje een beetje confituur en bak de koekjes 10-12 minuten tot de randjes lichtjes bruin kleuren.
  9. Laat nog even op het bakpapier afkoelen vooraleer je ze verplaatst naar een rooster waar ze verder kunnen afkoelen.

 

Bron

Recept van op de verpakking van de Wilton Cookie Press.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s