Suikervrije brownies

Ik ben nu exact 7 weken suikervrij aan het eten.  En het is heel goed gegaan.  Ik had er weinig (eigenlijk geen) last van en ik heb er ongelooflijk van genoten om zo veel nieuwe recepten uit te proberen.

En ook al is de vasten binnen enkele dagen voorbij.  Het suikervrij bakken zal ik niet zomaar laten vallen.  Het is heel fijn om te weten dat de koekjes of gebakjes die onze kindjes eten niet bomvol suiker zitten.  Want als er iets is wat ik heb geleerd in deze periode, dan is het dat we echt overdreven veel suiker binnen krijgen.  Niet enkel zoete maar zelfs hartige gerechten bevatten heel vaak suiker.  Wie had gedacht dat in bakboter, groentenbouillon of olijven suiker zit?  En als er op de verpakking staat: ‘suikervrij’, dan is de kans groot dat er toch één of andere toegevoegde zoetstof in zit.

Deze brownie is een waardig, suikervrij alternatief voor de echte brownie.  De dadels en bananen maken hem heerlijk smeuïg, de pecannoten zorgen voor een lekkere, zoete bite!

Net zoals bij de truffels van vorige week proef je niets van de dadels en zorgt de cacao voor een fantastische chocoladesmaak!

fullsizeoutput_46dc

Ingrediënten

  • 150 g dadels
  • 2 bananen
  • 1 tl vanille extract
  • 45 g cacao
  • 120 g ongezoete pindakaas
  • 50 g gesmolten kokosolie
  • 4 eieren
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g pecannoten + handjevol extra voor afwerking
  • eventueel  een handjevol cacao nibs

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix de dadels en de banaan.
  3. Doe het mengsel in een kom en voeg er de cacao en vanille aan toe.
  4. Meng hieronder de kokosolie en de pindakaas.
  5. Voeg ook de eieren toe en meng goed tot alles goed is opgenomen.
  6. Zeef de bloem en het bakpoeder en roer het samen met de pecannoten en eventueel de cacao nibs onder het beslag.  Zeker nooit mixen, anders breken de noten.
  7. Bekleed je bakblik (25 cm op 25 cm) met bakpapier en stort de massa er in (goed tot in de hoeken).
  8. Strooi de rest van de pecannoten over de brownie.  Je kan deze wat kraken zodat ze niet zo groot zijn.
  9. Bak 25 – 30 min in de voorverwarmde oven.
  10. Laat afkoelen en snij in stukjes.

 

Tip

  • Ik gebruikte gewone bloem maar je kan de brownies perfect glutenvrij maken door de bloem te vervangen door amandelmeel.
Advertenties

2 gedachtes over “Suikervrije brownies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s