Plattekaasbroodjes

Voor mij is Pasen, of de lente in het algemeen, dé perfecte reden om een brunch te organiseren.  Ik schrik er niet voor terug om dan heel vroeg op te staan om versgebakken broodjes op tafel te kunnen zetten voor de gasten.  Eén soort broodjes is dan naar mijn mening meestal nog niet voldoende, dus ik maak er nog ‘snel’ chocoladekoeken en een suikerbrood zodat er zeker voldoende variatie is.

Met dit recept veranderde mijn ochtend van een brunch en werd alles veel rustiger.  Iets wat met de korte nachten door de kinderen geen onnodige luxe was 😉
Deze heerlijke broodjes moeten niet rijzen.  Binnen een goeie 30 minuten tover je heerlijk dampende broodjes op tafel!

fullsizeoutput_46d6

Ingrediënten

  • 600 gram bloem
  • 2 zakjes bakpoeder (ca. 32 gram)
  • snuifje zout
  • 1 ei
  • 300 g plattekaas
  • 120 ml melk
  • 120 ml neutrale olie

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Meng de bloem, bakpoeder en het zout in een kom en voeg dan het ei, de plattekaas, 120 ml melk en de olie toe.
  3. Kneed het deeg met een keukenmachine of met de hand tot je een mooie bol deeg krijgt.
  4. Bestuif het werkblad met wat bloem.
  5. Verdeel het deeg in 12 tot 24 stukjes, afhankelijk van de grootte van de broodjes die je wil maken, en bol ze mooi op.
  6. Leg de broodjes op een met bakpapier bekleedde ovenplaat.
  7. Je kan ze nog bestrijken met wat melk en eventueel bestrooien met pitten/zaden/…
  8. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven van 170°C in 25 minuten goudbruin.
  9. Ze zijn heerlijk als ze nog een beetje warm zijn, maar ook koud zijn ze verrukkelijk!

 

Bron

Dit heerlijke recept vond ik op de blog keukenliefde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s