Suikervrije appel-crumble gebakjes

We zijn nu drie weken ver, drie weken suikervrij.  Ik moet eerlijk bekennen dat ik er veel meer van had verwacht, vooral omdat ik een échte zoetekauw ben!  Elke gelegenheid is goed om iets zoet te bakken. Ik zou zelfs mensen uitnodigen alleen al omdat ik dan een reden heb om weer iets nieuws uit te proberen.  Dit klinkt toch als een fameuze verslaving, niet?
Misschien is dat ook wel zo, al ben ik er nu wel achter dat die verslaving een bakverslaving is, en geen suikerverslaving.  Want als er iets is wat dit suikervrij eten al heeft opgeleverd, dan is het dat ik nòg meer bak dan anders 😉

Deze appel-crumble gebakjes maakte ik al een aantal keer – je moet toch zeker zijn dat ze écht lekker zijn hé – en ze waren telkens in een mum van tijd op.  Ze zijn fris, fruitig en niemand zal de suiker missen.  Bovendien presenteren ze ook leuk.  Ze zouden leuk staan op een dessertbuffet of om te trakteren op je werk.  Ik denk niet dat iemand daar rouwig om zal zijn 🙂

fullsizeoutput_46e1Ingrediënten

Van deze hoeveelheid maak je 12 koekjes

Bodems

  • 140 g amandelmeel
  • 100 g havermout fijn gemalen
  • 1 appel in moes (+/- 100-120 g)
  • Halve eetlepel kaneel
  • 60 g kokosolie (in vaste vorm)

Appeltjes

  • 3-4 appels in stukjes gesneden
  • Handje rozijnen of veenbessen
  • eventueel nog wat kaneel (naar eigen smaak)

Crumble

  • 70 g amandelmeel
  • 60 g havermout
  • 40 g gebroken pecannoten
  • 30 g kokosolie

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Neem een grote kom voor het bereiden van de bodems en mix hierin het meel met de havermout, appelmoes, kaneel en kokosolie (vast of gesmolten). Meng alles goed door elkaar zodat er een vrij egaal beslag ontstaat.   Als je de kokosolie gesmolten hebt zal dit beslag iets lopender zijn en iets makkelijker te mengen.
  3. Verdeel het beslag in cupcake vormpjes en druk goed aan.
  4. Snij de appels in stukjes (niet te heel klein zodat ze geen moes worden) en meng deze met de gedroogde vruchten en de kaneel (optioneel).
  5. Verdeel de appels op het beslag en duw even goed aan zodat ze wat in de bodem vast zitten.  Ze mogen vrij hoog gevuld zijn want de appels zakken nog wat in bij het bakken.
  6. Meng alle ingrediënten voor de crumble.  Hier kan je best ook gesmolten kokosolie gebruiken zodat het zich beter om de appeltjes hecht.  Met vaste kokosolie krijg je meer het crumble-effect maar valt de toplaag er heel makkelijk van.
  7. Verdeel de crumble boven op de appeltjes zodat de gedroogde vruchten bedekt zijn -deze zouden snel kunnen verbranden- en duw een beetje aan.
  8. Bak de koekjes gedurende 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Bron

Deze heerlijke suikervrije variant van de klassieke apple-crumble is gebaseerd op een recept van KickstartYourHealth.

Advertenties

5 gedachtes over “Suikervrije appel-crumble gebakjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s