Soepje van knolselder en aardpeer

“Het beste soepje dat we ooit hebben gegeten!” volgens onze gasten.
Wie ben ik om dat tegen te spreken?
De afwerking met amandelschilfers geeft het een extra dimensie die je moet geprobeerd hebben!

Elke maand nodigen we een bevriend koppel uit op een weekdag.  Kinderen in bed, lekker eten en een gezellige babbel.  Meer moet dat niet zijn om de batterijen op te laden!  Deze maand waren Jan en Joke te gast.  We raakten recent bevriend via onze lokale Natuurpuntafdeling.  Een topkoppel met twee fantastische dochters!  Maatschappelijk geëngageerd, professioneel én in hun vrije tijd, met de nodige humor en nodige relativering.  Er moesten er zo meer rond lopen!
We serveerden een driegangenmenu waarvan elke gang opnieuw blogwaardig bleek te zijn… vandaag presenteer ik u het soepje.

img_3128

Ingrediënten

  • 1 middelgrote knolselder
  • 1 kg aardpeer
  • 2 uien
  • 2,5 l groentebouillon
  • 2,5 dl room
  • bussel peterselie
  • olijfolie, peper, zout
  • handvol amandelschilfers

 

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en snij ze in grove stukken.
    Kuis de knolselder en de aardpeer.  Snij ze ook in stukken.
  2. Stoof de ui aan in boter tot ze glazig zijn.
    Voeg de knolselder en aardpeer toe.  Laat enkele minuten meestoven.
  3. Giet de bouillon er bij.
    Laat koken tot de knolselder en aardpeer gaar zijn.
  4. Was de peterselie.  Snij de stengels er af.
    Voeg de peterseliestengels samengebonden aan de soep.
    Stoom de peterselie 8 minuten.  Spoel onder koud water.
    Knijp het water er goed uit.  Mix met een staafmixer olijfolie en peterselie tot een peterselieolie.
  5. Rooster de amandelschilfers in een droge pan.
  6. Haal de stengels uit de soep.
    Mix (en zeef) de soep.
    Giet er de room bij en laat nog even doorkoken.
    Kruid af met peper en zout.
  7. Serveer in een kommetje met de groene peterselieolie en de amandelschilfers.

 

Bron

De soep is geïnspireerd op een recept uit het tijdschrift Libelle (26 januari 2017).  De peterselieolie had ik gezien in een pastinaaksoep van Roof Food.  De amandelschilfers zag ik in een soepje van Sandra Bekkari (foto Facebook) liggen.

Advertenties

2 gedachtes over “Soepje van knolselder en aardpeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s