Deze soep zit al in mijn receptenmap sinds 2008. Tijd om het van onder het stof te halen en wat te pimpen. Makkelijk en origineel qua combinatie en garnituur!
Ideaal om de kinderen aan hun vitamines te helpen.
Deze krokante kikkererwten kunnen ook perfect dienen als gezond aperitiefhapje!
De tasjes werden gemaakt door mijn fantastische, talentvolle collega (kera)Mieke.
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 kg wortelen
- 2 liter groentenbouillon
- 5 dl sinaasappelsap
- 3 laurierblaadjes, 1 theelepel gedroogde tijm, peper en zout
- voor de garnituur: blik kikkererwten, chilipoeder, paprikapoeder, currypoeder, fleur de sel, olijfolie.
Bereidingswijze
- Kuis de uien en de wortelen en snij in stukken..
- Stoof de ui en wortelen aan in boter of olie.
(De ui mag gerust wat karameliseren.) - Giet de bouillon er bij.
Voeg laurier en tijm toe.
Laat koken tot de wortelen gaar zijn. - Laat de oven voorverwarmen op 200°C.
Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud, stromend water.
Wrijf ze droog tussen een propere handdoek tot de velletjes los komen.
Haal de velletjes van de kikkererwten en doe de erwten in een kom.
Doe er een flinke scheut olijfolie bij en kruid met chilipoeder, paprikapoeder, currypoeder en fleur de sel naar eigen smaak. Meng goed.
Verspreid ze over een bakmatje of op een vel bakpapier.
Bak af in de oven gedurende 40 minuten.
Laat afkoelen. - Mix de soep. (Je kunt ze eventueel ook zeven)
- Giet het sinaasappelsap er bij en laat nog even doorwarmen.
Kruid af met peper en zout. - Serveer met de kikkererwten als ‘croutons’.
Bron
Geïnspireerd op een recept uit een les in CVO Sint-Godelieve – module ‘Koude keuken 1’ – voorjaar 2008. De kikkererwten als garnituur zagen we o.a. bij Jeroen Meus in Dagelijkse kost.
Verzonden vanaf Samsung-tablet.