Soepje van geroosterde butternut en pastinaak

Met dit weer kan ik best een soepje gebruiken.  Toevallig door het opwerken van groenten in een soep ontdek ik een lekkere combinatie: pastinaak en butternut.
De kinderen vonden het heerlijk.  Ideaal om ze zo groentjes te laten eten, want ‘pompoen beikes!’ aldus Tuur.  Misschien moeten we de blog veranderen in ‘Anna met pruimen’? 😉

img_3111

Ingrediënten

  • 2 butternutpompoenen
  • 2 pastinaken
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 eetlepel tijm
  • olijfolie, peper en zout
  • 1,5 liter groentebouillon
  • voor de afwerking: pompoenpitten en walnootolie

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de butternuts en de pastinaken.
    Haal de pitten uit de butternut.
    Snij in grove stukken en leg in een ovenschaal.
    Kruid met peper, zout, komijnpoeder en tijm.
    Overgiet met een flinke scheut olijfolie.
    Meng alle ingrediënten.
    Rooster de groenten in de oven voor een uurtje.  Roer de groenten om de 15 minuten eens om.
  3. Haal de groenten uit de oven.  Giet eventueel wat overtollige olie weg.
    Doe de groenten in een kookpot en voeg er de groentebouillon bij.
    Kook even op en mix tot een gladde soep.
  4. Rooster enkele pompoenpitten in een pan met wat olijfolie.
    Giet de soep in een kom.  Werk af met pompoenpitten en wat walnootolie.

 

Deel je eigen resultaat op Instagram met #tuurmetpruimen of op Facebook met de vermelding @tuurmetpruimen.  We zijn benieuwd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s