Curry met lam en aubergine

Ik maakte deze curry een dag op voorhand.  Standaardprocedure zou het moeten zijn voor elke stoofpot.  Lam en aubergine smeltend in je mond.  Perfect met wat Griekse yoghurt en verse koriander.  Eenvoudig maar bijzonder smaakvol!

Elke maand nodigen we een bevriend koppel uit op een weekdag.  Kinderen in bed, lekker eten en een gezellige babbel.  Meer moet dat niet zijn om de batterijen op te laden!  Deze maand waren Miek en Gert te gast.  Ik studeerde met beiden pedagogische wetenschappen aan de UGent.  Miek is al meer dan 14 jaar een dierbare collega en al veel langer een fantastische vriendin, maar met hun drukke gezin van 4 kinderen waren ze nog niet in Deerlijk geraakt -we wonen hier al bijna 7 jaar-.  Een topfeestje voor haar veertigste verjaardag, een dinertje bij ons als cadeau…
Een driegangenmenu waarvan elke gang blogwaardig bleek te zijn… vandaag presenteer ik u het hoofdgerecht (veggie-versie was met vegetarische kip van de Vegetarische Slager).

Curry met lam en aubergine

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 750 g lamsschouder of lamsbout, in blokjes
  • 2 aubergines
  • 2 grote, vastkokende aardappelen
  • stukje gember (3 cm)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels currypoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 5 dl groentenbouillon
  • olijfolie
  • basmatirijst
  • 1 potje Griekse yoghurt of zure room
  • verse koriander

 

Bereidingswijze

  1. Bak het lamsvlees goudbruin in een scheut olijfolie.
  2. Was de aubergine en snij in grove stukken.
    Schil de aardappel en snij in stukken.
    Schil de gember en rasp ze fijn.
    Pel de knoflook en plet ze fijn.
  3. Haal het lamsvlees uit de kookpot.
    Giet eventueel nog wat extra olijfolie in de pot.
    Stoof de aubergine mer de gember en de knoflook.
  4. Bestrooi met de currypoeder.  Voeg het kaneelstokje en de kruidnagels toe.
    Laat even meebakken.
  5. Voeg de aardappelen en de bouillon toe.
    Breng aan de kook en laat dan gedurende anderhalf tot twee uren op een zacht vuurtje het vlees garen onder deksel.
  6. Serveer met verse koriander, basmatirijst en Griekse yoghurt.

 

Bron

Geïnspireerd op een recept uit het tijdschrift Libelle Lekker

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s