Komkommersoep met gerookte forel en zeekraal

Dit eenvoudig soepje met komkommer krijgt een nieuwe dimensie met de gerookte forel en het zoute, knapperige van de zeekraal.  Een echte aanrader!

Elke maand nodigen we een bevriend koppel uit op een weekdag.  Kinderen in bed, lekker eten en een gezellige babbel.  Meer moet dat niet zijn om de batterijen op te laden!  Deze maand waren Miek en Gert te gast.  Ik studeerde met beiden pedagogische wetenschappen aan de UGent.  Miek is al meer dan 14 jaar een dierbare collega en al veel langer een fantastische vriendin, maar met hun drukke gezin van 4 kinderen waren ze nog niet in Deerlijk geraakt -we wonen hier al bijna 7 jaar-.  Een topfeestje voor haar veertigste verjaardag, een dinertje bij ons als cadeau…
Een driegangenmenu waarvan elke gang blogwaardig bleek te zijn… vandaag presenteer ik u het soepje (veggie-versie zonder forel).

Komkommersoep met forel en zeekraal

Ingrediënten
(voor 6 royale kommen soep)

  • 2 uien
  • 4 stengels witte selder
  • 3 komkommers
  • 1 aardappel
  • tiental takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 liter groentebouillon
  • 2 dl room
  • peper, zout, olijfolie
  • voor de afwerking: 75 g gerookte forel, 50 g zeekraal, dille, 0.5 dl room, 1/2 komkommer

 

Bereidingswijze

  1. Kuis en/of spoel de groenten.
    Snij de ui, selder, komkommer en aardappel in grove stukken.
    De komkommer hoeft niet geschild te worden.
    Maak een bouquet garni met de tijm en de laurier.
  2. Stoof de ui en de selder in een scheut olijfolie.
    Voeg de komkommer er bij en laat even meestoven.
    Voeg de aardappel, bouquet garni en de bouillon toe.
  3. Laat alles koken tot de groenten gaar zijn (ongeveer 20 minuten).
  4. Blancheer ondertussen de zeekraal (1 minuutje in kokend water en direct afkoelen onder stromend koud water).
    Snij 1/2 komkommer in julienne.
    Pluk enkele takjes dille.  Verdeel de forel in kleine stukjes.
  5. Haal de bouquet garni uit de soep.
    Mix en zeef.
  6. Werk de soep af met de room.
    Kruid af met peper en zout.
  7. Serveer in kommen met de forel, zeekraal, dille, komkommer en enkele druppels room (zie foto).

 

Bron

Geïnspireerd op een recept van Een lepeltje lekkers.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s