Yoghurtcake met rabarber

Deze cake is fris, smeuiig (ideaal voor wie niet van droge cakes houdt) en origineel met de olie en de yoghurt.  Het is even lekker met appel maar in deze periode van het jaar gaan we voor onze wekelijkse portie rabarber!  Een recept die gewoon niet kan mislukken…
IMG_2308

Ingrediënten

  • 140 g maïsolie
  • 150 g suiker
  • 4 eieren
  • 250 g yoghurt (ongesuikerd)
  • 250 g zelfrijzende bloem (gezeefd)
  • 300 g rabarber (ongeveer twee stengels)

 

Bereidingswijze

  1. Roer de olie en de suiker goed door elkaar.
  2. Klop de eieren los en roer ze onder het suiker/oliemengsel.
  3. Voeg de yoghurt toe en roer tot een homogeen mengsel.
  4. Spatel de zelfrijzende bloem eronder.
  5. Was en kuis de rabarber.  Snij in stukken van 1 cm.  Meng ze onder het deeg.
  6. Wrijf een cakevorm in met neutrale olie.
    Vul de vorm met het deeg.
  7. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 40 minuten.
    Laat afkoelen in de vorm (en haal dan pas uit de vorm).

Bron
Geïnspireerd via een recept op de verpakking van Imperial zelfrijzende bakmeel.

Bewaren

Advertenties

2 gedachtes over “Yoghurtcake met rabarber

  1. Vandaag deze cake eens gemaakt met appeltjes… en wat een succes! Volgende week zullen we eens voor een suikervrij dessert gaan 😉 Dit receptje en dat van de wafeltjes zal ik met veeeeeel plezier nog eens raadplegen 👍🏻

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s