Chocolademousse

De jarenlange zoektocht naar de perfecte chocomousse (voor mij dan toch) werd met de vondst van de heilige graal der chocomousses beëindigd.  En dan nog per toeval bij me thuis (bedankt Maaike!).

Gisteren probeerden we het recept nog eens uit met de donkere chocolade en rietsuiker van Oxfam-Wereldwinkels.  Top!  Blijkt ook tijdens de Midzomermarkt in Deerlijk op onze gezamenlijke stand van Natuurpunt en Oxfam: uitverkocht!

Beperkt aantal ingrediënten en makkelijk te maken.  Een must voor alle chocoladeliefhebbers!  Je kan gerust spelen met de hoeveelheid suiker als je het minder zoet wilt.

En uiteraard wil ik het recept graag met jullie delen:

IMG_2263

Ingrediënten

(voor 8 à 10 personen)

  • 200 g donkere chocolade
  • 100 g suiker
  • 8 eieren

 

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Scheid de eieren in eigelen en eiwitten.
    Klop de 8 eierdooiers samen met 50 g suiker wit.
    Giet de gesmolten chocolade er bij en meng alles goed door elkaar.
  3. Klop de eiwitten met 50 g suiker stijf. (Test door de pot ondersteboven te houden.  Er mag niks uitvallen).
    Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel.
  4. Giet de mousse in glazen en laat een nachtje opstijven in de koelkast.

 

Bron
Geïnspireerd door het recept van Maaike.

Advertenties

2 gedachtes over “Chocolademousse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s