Citroenkaastaart

Op algemene aanvraag het succesrecept van onze kaastaart, met dank aan oma Christiane!
Experimenteer gerust met andere vruchtensappen.

IMG_2172

Ingrediënten

  • 500 g platte kaas
  • 1/4 l room
  • 6 blaadjes gelatine
  • 125 g suiker
  • 4 pakjes vanillesuiker
  • 250 ml citroensap
  • 250 g speculoos
  • 80 g boter

 

Bereidingswijze

  1. Laat de blaadjes gelatine 10 minuten weken in koud water.
  2. Verwarm ondertussen het citroensap met de suiker
    Knijp het water uit de gelatine en los op in het warm citroensap (let op, niet kokend).
  3. Klop de room op en meng het bij de platte kaas.
    Voeg het citroensap met suiker en opgeloste gelatine (lauw) toe.
  4. Smelt de boter.
    Verkruimel de speculooskoekjes.
    Meng de boter met de verkruimelde koekjes.
    Leg dit mengsel op de bodem van een springvorm.  Druk goed aan.
    Laat de bodem (boter) even opstijven in de frigo.
  5. Giet het kaasmengsel op de speculoosbodem en laat de taart (een nachtje) opstijven in frigo.
  6. Werk af met enkele schijfjes citroen of sinaasappel.

 

Bron
Oma Christiane

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s