Zoetzure groentenwok

Wok is voor ons de ideale manier om de restjes in de groentenlade van onze koelkast op te werken.  Dit standaardrecept scoort altijd.  Soms doen we er ook nog wat kokosmelk en/of sojascheuten bij.  Denk ook aan sjalot, look, gember, chilipeper, bloemkool, broccoli, snijbonen, babymaïs, aubergine, oesterzwammen, …  Of kip, zalm, varkensreepjes, …
Je kunt nog afwerken met allerlei groene kruiden zoals koriander, dragon of peterselie, maar een spiegelei komt er bij ons vaak bovenop.  De keuze is oneindig en volledig aan jou.

We wokken tegenwoordig enthousiast in de wok van Greenpan.

IMG_2181

Ingrediënten
(voor 2 personen)

  • 2 grote wortelen
  • 1 rode of gele paprika
  • 2/3 courgette
  • 125 g champignons
  • 100 g vegetarische wokreepjes (b.v. te vinden in diepvriesafdeling Colruyt)
  • 4 eetlepels ketchap manis
  • 2 eetlepels honing
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels sesamolie

 

Bereidingswijze

  1. Snij de wortelen, paprika en courgette in balkjes.
    Snij de champignons in schijfjes.
  2. Laat een scheut olie (b.v. arachide) heet worden op een hoog vuur.
    Wok eerst de harde groenten (wortel en paprika) en de wokreepjes.
    Voeg daarna de courgette toe en op het einde de champignons.
  3. Blus af met ketchap manis, honing, limoensap en sesamolie.
    Proef of ze alle vier doorkomen.  Voeg nog wat extra toe naar smaak.
  4. Serveer als de groenten beetgaar zijn, met rijst of noedels.

 

Bron
Eigen recept.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s