Quinoa met groenten en pistachepesto

Dit gerechtje is een toppertje bij ons thuis.  Lekker, gezond, voedzaam en zelfs ideaal voor een salad-in-a-jar of als bijgerecht bij een barbecue.  En erg veel keukenvaardigheden heb je er ook niet voor nodig ;).

IMG_1102

Ingrediënten
(voor 4 personen)

  • 300 g quinoa
  • 6 dl groentebouillon
  • 1 broccoli
  • 150 g diepvrieserwten
  • 1 avocado
  • 150 g pompoenpitten
  • 150 g feta
  • enkele blaadjes basilicum
  • sap van 1 citroen

Voor de pesto:

  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 1 gepeld knoflookteentje
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bussel basilicum
  • 120 ml olijfolie

 

Bereidingswijze

  1. Breng de quinoa samen met de groentebouillon aan de kook.  Laat 20 minuten sudderen op een laag vuur.  Is de quinoa nog niet gaar, voeg dan nog wat water en laat verder koken.
  2. Was de broccoli en snij in roosjes.  Kook beetgaar in gezouten water.
    Voeg de erwten net voor het einde toe en laat gedurende enkele minuten meekoken.
    Laat uitlekken en spoel met koud water (meer kans op behouden van mooie groene kleur)
  3. Pel de avocado, verwijder de pit en snij het vlees in repen.
  4. Rooster de pompoenpitten enkele minuten in een droge pan.
  5. Maak de pesto: verzamel alle ingrediënten en mix ze tot een gladde massa.
  6. Schep de quinoa in een grote kom, voeg de groenten toe en gooi er verkruimelde fetakaas en pompoenpitten over.  Besprenkel met citroensap en werk af met de pesto.

 

Bron

Simply You (tijdschrift Carrefour) – maart 2014

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s