Chocoladetaart

Mijn 84-jarige grootmoeder voor het eerst op bezoek in het atelier van mijn vrouw.  Tijd om nog eens taart te bakken!  Eentje waar collega Barbara vorige zomer het recept al van vroeg.

Deze taart doet erg denken aan brownies.  Een basisrecept om verder aan te vullen: bijvoorbeeld met gehakte pecannoten, pistachenoten of met slagroom en chocoladeschilfers.  Hier gingen we voor een lauwe versie met een bolletje vanilleijs.
Smakelijk!

IMG_1972

 

Ingrediënten

(voor 6 personen)

  • 100 g fondantchocolade
  • 100 g boter
  • 100 g tarwebloem
  • 150 suiker
  • 3 eieren
  • 1 snuifje zout

 

Bereidingswijze

  1. Laat de boter en de chocolade au bain marie smelten.  Roer tot een gladde massa.
  2. Klop de eieren samen met de suiker.
    Doe er de bloem (lepel per lepel) en het zout bij.
    Daarna de gesmolten chocolade.
  3. Bewerk dit deeg gedurende 10 minuten met een spatel.
  4. Doe het deeg in een beboterde en bebloemde taartvorm.
    Bak af gedurende 20 minuten in een oven van 160°C.

 

Bron
Onbekend (recept op papier gekregen van onze buurvrouw Trees)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s