Panna cotta van witte chocolade en passievrucht

Dit recept is voor de echte zoetebekken: witte chocolade met een frisse, zure toets van passievrucht.  Eenvoudig en toch scoren (ook in de scrabble-club)!

IMG_1848

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 500 ml room
  • 20 suiker
  • 1 vanillestokje
  • 6 g gelatineblaadjes (2x 3 g)
  • 150 g witte chocolade
  • 4 passievruchten
  • kletskoppen of amandelbrood (Jules Destrooper)

Bereidingswijze

  1. Breng in een pannetje de room met de suiker en het vanillestokje (opengesneden) aan de kook.
  2. Neem de pan van het vuur en laat de room 15 minuten trekken.
  3. Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
  4. Verwarm de room opnieuw en neem van het vuur.
    Voeg de chocolade (in kleine stukjes) toe en laat al roerend smelten.  Knijp de gelatine goed uit en roer deze door de warme chocoladeroom.
  5. Laat het mengsel onder regelmatig roeren ongeveer 1 uur afkoelen.
  6. Schenk het mengsel in 4 puddingvormpjes (binnenkant licht ingewreven met smaakloze olie) van 150 ml inhoud en laat afkoelen.
    Laat de pannacotta afgedekt in de koelkast 3 uur opstijven.
  7. Houd de vormpjes eventueel een paar tellen in heet water en stort de pannacotta op dessertborden.
    Schep het vruchtvlees van de passievruchten over de pannacotta.
    Je kunt ook eventueel een halve passievrucht gebruiken als garnituur.
    Werk af met stukjes kletskop/amandelbrood.

Bron
Tijdschrift Delicious, april 2007

Advertenties

2 gedachtes over “Panna cotta van witte chocolade en passievrucht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s