Margaretha’s – Oudenaarde 15/1/2016

U weet dat wij al eens graag een lekker hapje gaan eten (zie Le Courage, Pure C, Boury, Va et Vient).  Met een baby op komst (nog een goeie twee weken te gaan) wilden we nog eens een dagje zonder de kindjes op stap.  Vierentwintig uren alleen met ons tweetjes.  We logeerden een nachtje in Oudenaarde (kwestie van niet te ver van het ziekenhuis te vertoeven) en combineerden het met een bezoekje aan Margaretha’s.  Dat de zaak een ster bleek te hebben, wisten we pas na reservatie.

Een prachtig salon in de sfeer van Margaretha van Parma waar we onze aperitief en koffie nuttigden, een joviale gastheer en bediening maar bovenal een fantastisch vijfgangenmenu (77 euro).  Verwacht geen gegoochel met speciale ingrediënten of technieken.  Zo hebben wij het liefst: eerlijke keuken met lokale producten, geïnspireerd op de Franse keuken.

 

We apprecieerden ook enorm dat we als niet-alcoholdrinkende gasten evenwaardig werden behandeld.  Het water bij het eten werd uitgeschonken en bijgevuld als ware het hun beste wijn.  Ook mijn vegetarische vrouw voelde zich met een aangepaste menu in de watten gelegd.  De alcoholvrije aperitief op basis van druiven (7 euro) en de koffie (6 euro) in combinatie met de hapjes vonden we erg scherp van prijs.  Er zijn aperitiefbordjes of verwenkoffie’s in andere eetgelegenheden die dezelfde prijs vragen maar in de verste verte deze kwaliteit niet evenaren.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden…

De hapjes bij de aperitief:

Gang 1:
Sint-Jacobsvrucht en Schotse zalm ‘label rouge’
red love – aardpeer – nori – judasoor

We wisten niet dat je judasoor (soort paddenstoel) kon eten.  Verrassend qua smaak en textuur!

IMG_1868

Vegetarische variant:

IMG_1869

Gang 2:
Leng
bloemkool – zeekat – hazelnoot – schorseneer

IMG_1871

Vegetarische variant met risotto en Reypenaer kaas:

IMG_1872

Gang 3:
Jonge duif
prei – bietjes – kruidensla – cabri ariegeois

Malser kan een stukje duif echt niet worden.  Cabri ariegeois bleek een geitenkaasje te zijn.

IMG_1876

Vegetarische variant:

IMG_1874

Gang 4:
Doyenné du comice
pompelmoes – gember – koriander

Men zegt altijd: “Een goeie chef moet ook in desserts kunnen uitblinken”.  Dit dessertje was één van de beste die we al hebben gegeten.  In balans, fris, maar vooral de peer als ster op het bord. We wanted more!

IMG_1877

Gang 5:
Mandarijn, wortel en chocolade

Een duidelijke verwijzing naar Sinterklaas?  Een crumble van speculoos had dan wel gemogen 😉  Ik hou wel van wat humor in de keuken.  Het ijs was van citroenverbena.
We snappen zout en chocolade maar voor ons persoonlijk was het zoutige wortelzalfje een vreemde smaaksensatie.

IMG_1878

En bij de koffie nog volgende versnaperingen:

Advertenties

4 gedachtes over “Margaretha’s – Oudenaarde 15/1/2016

  1. Amai dat is hier aan mijn achterdeur!
    Leuk om te lezen want wist niet dat het er zo lekker waw…
    En succes binnen 2 weken…ben benieuwd
    Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s