Quiche met witloof en cheddar

handtasDe vrouw des huizes studeerde af als leerbewerker en gaat binnenkort aan de slag als zelfstandige (samen met de zussen) om uw handtassen en allerlei lederen accessoires te creëren.  Gediplomeerd met 100% voor haar collectie (als teaser foto rechts). Als ik al niet ongelooflijk trots was, dan ben ik het nu nog veel meer.  De gedrevenheid en creativiteit is om jaloers op te zijn.  Maar ze is van mij, ha!  De handtassen en co kunnen wel de uwe worden, maar daarover later dit jaar meer als de collectie er is (their job) en de webwinkel open is (my job).

De zusjes zijn ook aan het lasercutteren geslaan in Budalab Kortrijk.
En zo kreeg ik op vaderdag een origineel kadootje: een snijplank met kindertekeningen van Tuur in gelaserd (maakt u vooral de foto groter en kijk in de rechterbenedenhoek).
Schoonmoeder kreeg een leren armband met een mooi tekstje erin.  Schoonvader een leren kaft met tekst en tekening voor zijn notitieboek.

Enfin, afgelopen woensdag ging ze met alle afgestudeerden picknicken bij de lesgever.  Thema: hartige en zoete taarten.  Mijn vrouw ging met volgende quiche op picknick.  Al enkele jaren een regelmatige terugkomer op onze weekmenu’s…

Ingrediënten

  • IMG_11961 vel kruimeldeeg
  • 2 hele eieren + 2 eierdooiers
  • 2 dl room
  • 100 g cheddar (blok)
  • 6 stronkjes witloof
  • nootmuskaat
  • optioneel: parmaham

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 180°C.
    Je kunt de kruimeldeeg in de bakvorm voorbakken.  Het kan ook zonder op voorwaarde dat het witloof niet te vochtig meer is.
  2. Witloof in stukjes snijden en bakken in olijfolie of boter.
    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
    Goed bakken zodat het vocht kan verdampen en het witloof kan karameliseren.
  3. Meng de eieren, eierdooiers en room.
    Kruid met peper en zout.
  4. Schep het witloof op het kruimeldeeg.
    Overstrooi met de gemalen cheddar.
    Overgiet met het eierroommengsel.
  5. Plaats de quiche in de voorverwarmde oven.
    Bak een 30-tal minuten of tot de quiche gaar is.
  6. Je kan afwerken met snippers gandaham en serveren met een slaatje.

Bron
Dagelijkse kost (Jeroen Meus)

Advertenties

Een gedachte over “Quiche met witloof en cheddar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s