Falafel wafels

Onze eerste picknickje in de tuin was afgelopen zondag een toppertje.  De kinderen smikkelden allebei van de wafeltjes alsof ze in weken niet hadden gegeten.  Ook perfect als bijgerecht bij een barbecue (vlees of vis).  Weinig ingrediënten en origineel.  En ze zijn ook glutenvrij.

Ingredienten

IMG_1053Wafels (voor 6 wafels)
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • look, vers of gedroogd, naar eigen smaak
  • handvol peterselie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel citroenzeste
  • scheutje citroensap (kneep in een halve citroen)
  • zout en peper
  • extra olijfolie om het wafelijzer in te strijken
Komkommers 
  • 1/2 komkommer
  • 200 g griekse yoghurt
  • zout en peper
  • 1 theelepel honing
  • rest van het sap van de halve citroen

Bereidingswijze

  1. Spoel de kikkererwten af en doe alle ingrediënten in de blender tot het mengsel bijna volledig glad gemixt is.  Er mag wel nog een beetje textuur in zitten.
  2. Verwarm het wafelijzer en bestrijk zowel de onderkant als de bovenkant met een ruime hoeveelheid olijfolie (dit doe je best na elke wafel opnieuw).
  3. Lepel op elk wafelvlak een grote soeplepel beslag en bak gedurende een 5-tal minuten (hangt af van wafelijzer tot wafelijzer).
  4. Snij de komkommer in heel fijne schijfjes (eventueel met een mandoline).  Voeg de honing het citroensap en de peper en zout bij de yoghurt en meng goed.

Bron
Geïnspireerd op een recept van AllYou

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s