Va et Vient – Kortrijk 13/3/2015

Mijn vrouw had nog een verjaardagsverrassing tegoed.  Na ons heerlijk ontspannende bezoek aan de wellness van Au Bel Orient met hotstone-massage besloten we uiteindelijk toch te vertrekken – we konden er gerust nog een paar uur vertoeven – en kozen we voor een lunch bij Va et Vient te Kortrijk.  We hoorden al veel goeds en wilden dit nu eens zelf gaan ondervinden.  Dit restaurant kreeg trouwens dit jaar van Gault Millau een mooie 13/20.

Voor de lunch kan je kiezen voor 2 of 3 gangen (voorgerecht/hoofdgerecht – €30, hoofdgerecht/dessert – €25 of voorgerecht/hoofdgerecht/dessert €35).  Een kaasbordje als extra gang is ook nog een mogelijkheid.
We gingen -uiteraard- voor de 3 gangen.  Rode draad doorheen het menu was dat in elk gerecht voor ons een verrassend, onbekend ingrediënt werd geserveerd.  Een chef die ons in elk gerecht weet te verrassen (en dat voor een erg aangename prijs), scoort!  Of had u dan al gehoord van koolzaad-gnocchi, risotto van boekweit, haverwortel, cedraat of Big Bang bier?

Aperitief: Alcoholvrije cocktail met limoen, gember, kruidnagel en tonic
Fris, zoet, bitter… we vonden het een toppertje!  Blij dat er ook aandacht wordt geschonken aan een volwaardig, alcoholvrij alternatief.

IMG_0501_2

Hapje: Risotto van boekweit, gepofte boekweit, gemarineerde spruitblaadjes

IMG_0508_2

Voorgerecht: Koolzaad-gnocchi – Pas de rouge – gebleekte zuring – gebrande walnoten – jus van rucola

IMG_0511_2

Hoofdgerecht: Lamsnek – karnemelkaardappel – spruitjes – geroosterde haverwortel
Bijzonder smaakvol en boterzacht stukje lamsvlees, krokant gebakken.  Ik ben fan!

IMG_0513

Hoofdgerecht (vegetarisch):  Kikkererwten – jonge raapjes – rammenas – gemarineerde witlof – crème van kikkererwten – gremolata
Aan de overkant klonk continu een goedkeurend hummen.  Dat zegt genoeg!

IMG_0516_2

Dessert: Sorbet en crèmeux van cedraat – sabayon van Big Bang bier – crumble van brownie
We hadden gerust zo’n potje sabayon kunnen uitlepelen.  Lekker!

IMG_0517

Naast een heerlijke lunch verdient de ploeg ook nog een pluim voor een vlotte bediening.  Je kunt hier makkelijk op een uurtje komen lunchen met twee gangen.  De gerechten volgden elkaar vlot op zonder overhaast te zijn.  De ploeg leek ook goed ingespeeld op elkaar om een kleine 30 couverts vlot af te werken.  Een open keuken heeft geen geheimen en dat de chef zelf ook enkele van zijn borden kwam presenteren, als was hij deel van het zaalpersoneel, vonden wij een meerwaarde voor het losse, laagdrempelige concept.  Toegegeven, we hadden in het begin niet door dat the man himself ons al met een tafelbezoekje had vereerd…
Dat mijn vegetarische wederhelft voor het hoofdgerecht een vleesmes had gekregen, werd deskundig opgemerkt door een alerte barvrouw en snel vervangen.  Van dergelijke kleine details worden wij happy.
We gaan zeker terug!

Advertenties

2 gedachtes over “Va et Vient – Kortrijk 13/3/2015

    1. Ik geef je helemaal gelijk. Al lijkt het (ook in andere restaurants) niet simpel om van iets bruins mooie bordjes te maken 🙂
      (Wat een leuke blog heb je zelf!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s