Vegetarische fondue

Geïnspireerd door een bezoek aan een fonduehuisje in Colmar waar er ook een vegetarische variant (naast de standaard kaasfondue) op het menu stond, probeerden we dit thuis met succes opnieuw uit.  We experimenteerden met beignetbeslag en tempuradeeg.  Onze favoriet werd onderstaand beignetrecept.
We gebruiken stukjes champignon, aubergine, courgette, (punt)paprika, …  Hardere groenten als wortel en bloemkool lukken ook, maar dan moet je echt wel fan zijn van groenten met een beet…

IMG_0383_2Ingrediënten
(beslag voor 4 personen)

  • 150 g bloem
  • snuifje zout
  • 2 eieren (eierdooiers en eiwitten apart)
  • 2 dl Omer
  • 2 eetlepels arachideolie

Bereidingswijze

  1. Meng bloem, eierdooiers, Omer, olie en het snuifje zout in een kom.
    Klop met een garde alles goed los zodat er geen klonters meer zijn.
  2. Bedek met folie of een handdoek en laat een uurtje rusten op kamertemperatuur.
  3. Klop de eiwitten stijf en spatel onder het beslag.
  4. Dompel de stukken groente in het beslag en frituur in de olie van het fonduestel tot het beslag mooi goudbruin kleurt.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s