Risotto met knolselder en paddenstoelen

Risotto hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om te maken.
En je kunt variëren in alle seizoenen, dus wij zijn fan.
Aan dit recept is er misschien wel wat meer werk dan aan de gewone risotto, maar de combinaties zijn voor ons top!  Voor herhaling vatbaar!

Ingrediënten
(voor 2 personen)

  • IMG_03681 sjalot
  • 1 kop risottorijst (wij hebben een tas die we als maat voor 2 personen beschouwen)
  • goeie scheut witte wijn
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 200 g paddenstoelen (hier mix van oesterzwammen en witte champignons)
  • 200 g knolselder, in blokjes gesneden
  • snuif gemalen korianderzaad
  • 100 g gekookte kikkererwten (uit blik)
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 citroen
  • peper, zout, olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 225°C.
    Meng de knolselder met een scheut olijfolie, peper, zout en gemalen korianderzaad (je kunt de bolletjes vermalen in een vijzel).  Zorg dat alle blokjes knolselder een laag hebben gekregen.
    Rooster ze in een ovenschotel voor ongeveer 20 minuten.
  2. Stoof intussen de fijngesneden sjalot met wat olijfolie in een kookpot.
    Voeg de rijst toe en roer tot hij glazig wordt.
    Blus met witte wijn en laat de witte wijn volledig wegkoken.
    Giet er dan de 2 kopjes bouillon bij. Breng aan het kookpunt en zet dan op een laag vuurtje.  Zet het deksel op de pot en blijf er af.  Laat de rijst garen (voor de tijd: zie verpakking).
  3. Bak de paddenstoelen met olijfolie in een hete pan.  Kruid met peper en zout.
  4. Mix de kikkererwten en een scheut bouillon tot een puree.
  5. Rooster het sesamzaad in een droge pan tot de zaadjes beginnen te springen.
    Plet ze in een vijzel samen met de theelepel grof zeezout.
  6. Als de risottorijst gaar is, meng je er de kikkererwtenpuree onder.
    Voeg de knolselder en paddenstoelen toe.
    Breng nog verder op smaak met peper, zout, citroensap en olijfolie.
    Strooi er het sesampoeder en wat gewone sesamzaadjes over.

Bron
Geïnspireerd op de kookfiches van Kook Het Voort (uitgebracht door EVA)

Advertenties

Een gedachte over “Risotto met knolselder en paddenstoelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s