Vegetarische gehaktschotel met broccoli

Deze ovenschotel kan uiteraard ook met gewoon gehakt, maar we kiezen hier voor de vegetarische variant met quorngehakt.  De saus op basis van melk en bouillon zorgt echt voor dat extraatje!

Ingrediënten
(2 à 3 personen)

  • IMG_0372_22 kleine broccoli’s
  • 200 g quorngehakt
  • 4 grote aardappelen (bloemig)
  • 2,5 dl groentebouillon
  • 2,5 dl melk
  • 50 boter
  • 50 g bloem
  • 50 g gemalen kaas
  • peper, zout, nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Snij de broccoli in roosjes.
    Kook de broccoliroosjes beetgaar in gezouten water. (Stomen kan uiteraard ook)
    Giet af en spoel met koud water.
  2. Maak een aardappelpuree.  Kook de aardappelen gaar en giet af.  Pureer met een scheut melk, klontje boter en nootmuskaat.
  3. Bak het quorngehakt in boter.  Kruid stevig met peper en zout.
  4. Maak een bechamelsaus met de boter, bloem, melk en groentebouillon.  Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Maak lagen in een ovenschotel.  Begin onderaan met de puree.  Dan quorngehakt, broccoli en bechamelsaus.  Strooi er gemalen kaas over en laat kleuren onder de grill in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s