Parmezaanse balletjes en salade van linzen en pompoen

Tip 1:  De vegetariërs onder ons kunnen gaan voor falafel- of groenteballetjes.
Tip 2: Je kunt de salade op voorhand maken, maar wij vinden lauwwarme pompoenblokjes toch wel een extraatje.

Ingrediënten
(voor 2 personen)

  • IMG_0317500 g gehakt (varken/kalf)
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 g paneermeel
  • 2 eierdooiers
  • 300 g pompoen, in blokjes
  • 200 g linzen
  • 0.5 l groentebouillon
  • 100 g feta, in blokjes
  • 150 g rucola
  • 25 ml honing
  • 20 ml ciderazijn
  • 1 scheut walnotenolie
  • 25 ml olijfolie

Bereidingswijze

  1. Zet de pompoenblokjes in een ovenschaal voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  2. Kook de linzen in een groentebouillon.  Spoel af onder koud water.
  3. Meng in een kom het gehakt, de eierdooiers, de Parmezaanse kaas en het paneermeel.
    (Eventueel bijkruiden met peper en zout)Draai de balletjes en bak ze bruin in boter.  Laat verder garen onder een deksel (10-tal minuten, afhankelijk van de grootte).
  4. Meng de pompoenblokjes, de fetablokjes en de rucola met de linzen.
  5. Meng de honing, de ciderazijn, de notenolie en de olijfolie samen tot een vinaigrette.  Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de balletjes met de salade en de vinaigrette.

Bron
Geïnspireerd op recept uit Simply You februari 2015

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s