Nasi goreng met pindasaus

Dit recept is eenvoudig en superhandig voor het ‘opkuisen’ van de resten groenten in je frigo.  De pindasaus is zo lekker en zo simpel dat je nooit meer pindasaus uit een pakje/potje eet!

Ingrediënten
(voor 4 personen)

  • IMG_0309_2400 g rijst
  • 1 ui
  • 2 preien
  • 4 wortelen
  • 250 g champignons
  • 100 g erwtjes (diepvries)
  • 200 g gekruide tofureepjes (kant en klaar)
  • 1 koffielepel currypoeder
  • sambal oelek (naar keuze) – alternatieven: chilipeper, tabasco

Voor de saus:

  • 1 teentje look
  • 1 chilipeper
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 dl melk
  • 1 royale eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • sap van een halve citroen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst.
  2. Versnipper de ui, snij de prei in ringen en de wortelen en champignons in blokjes.
  3. Neem een wokpan en bak de ui glazig met wat olie en de sambal oelek.
  4. Voeg de wortel, prei en champignons bij.  Roerbak tot de groenten gaar zijn.
    Kruid de groenten met het currypoeder.
  5. Roer er de tofureepjes en de erwtjes onder en warm ze nog even kort mee op.
  6. Meng de rijst onder de groenten en serveer.

Pindasaus

  1. Plet de knoflook.  Snij de chilipeper in stukjes (zonder pitjes als je het minder pikant wil).  Stoof samen in een sauspan.
  2. Roer hier de pindakaas en de melk bij.
  3. Laat de saus even inkoken op een matig vuur.
  4. Roer er de suiker en het sap van de citroen onder.
    Je kunt zelf bepalen hoe dik je de saus wilt (dikker = langer laten koken).
    (Als de saus te dik wordt, kan je nog wat melk toevoegen)

Bron

Geïnspireerd op de kookfiches van Kook Het Voort (uitgebracht door EVA)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s