Lasagne met champignons en spinazie

IMG_0306Ingrediënten
(voor 4 personen)

  • 300 g spinazie (diepgevroren – vers kan ook)
  • 1 teentje look, geplet
  • 500 g champignons (hier een mengeling van oesterzwammen en Parijse champignons)
  • 6 à 10 lasagneblaadjes
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 50 g geraspte kaas
  • voor de bechamelsaus: 50 g boter, 50 g bloem, 750 ml melk, 3 eetlepels mascarpone, peper, zout, nootmuskaat

Bereidingswijze

(U kan de ovenschotel ook de dag voordien maken)

  1. Maak de bechamelsaus met boter, bloem en melk.
    Voeg de mascarpone er bij.  Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Ontdooi de spinazie en pers er het teveel aan water eruit.
  3. Fruit de look in een pan met wat olijfolie en voeg er de champignons aan toe.
    Kruid met peper en zout.
  4. Schep wat saus op de bodem van de ovenschaal.
    Schik er 3 lasagnebladeren op.  Giet er weer bechamelsaus op.
    Verdeel er champignons, spinazie en pijnboompitten over.
    Bedek met lasagnebladeren.
    Eindig met een laag bechamelsaus, champignons, spinazie en pijnboompitten.
  5. Bestrooi de lasagne met kaas en zet 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.

Tip: je kan er ook ham, feta of geitenkaas aan toevoegen.

Bron

Geïnspireerd door een recept uit Simply You (tijdschrift Carrefour).

Advertenties

3 gedachtes over “Lasagne met champignons en spinazie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s