Citroenkaastaart met lemon curd

Lemon Curd LRLemon Curd is een oorspronkelijk Engels dessert dat bij de thee werd bovengehaald. Als topping voor brood en ‘scones’ deed deze lekkernij het eind 19e eeuw al uitstekend bij de afternoon tea.  Naast citroen, bestaat Lemon Curd uit verse eieren en boter, die zorgen voor een iets dikkere structuur wat de crème zo heerlijk smeuïg maakt.
Ook lekker op de boterham en op pannenkoeken!

Mackays bezorgde me een potje met onderstaand recept (uiteraard kon ik het niet nalaten er wat aan te sleutelen): een toppertje!

Ingrediënten

(voor 8 personen)

  • 150 g petit beurre koekjes
  • 100 g gesmolten, ongezouten boter
  • 600 g roomkaas (b.v. Philadelphia)
  • 50 g bruine suiker
  • 170 g Mackays Lemon Curd
  • Schil van 1 biocitroen
  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 dl slagroom
  • frambozen voor de afwerking

Kaastaart met lemon curd en framboosBereiding

  1. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter.
    Druk aan in een ronde springvorm (groot of individuele ringen).
    Laat de koekbodem afkoelen in de koelkast.
  2. Meng de roomkaas met de bruine suiker, Lemon Curd, citroensap en geraspte citroenschil.
  3. Klop de room open voeg toe aan het kaasmengsel.
  4. Giet de massa over de taartbodem(s).
  5. Laat 3 tot 4 uur afkoelen in de koelkast.
  6. Werk af met frambozen en/of extra geraspte citroenschil.

Bron

Geïnspireerd op een recept van Mackays Lemon Curd – www.mackays.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s