Tarte tatin met witloof en zoete aardappel

Iedereen kent wellicht de zoete variant, maar het kan ook hartig.  Deze versie met witloof en zoete aardappel bevat twee van onze lievelingsingrediënten.  En het is eens iets anders dan quiche…

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • tarte tatin witloof bataat1 rond vel bladerdeeg
  • 500 g witloof
  • 500 g zoete aardappel
  • boter
  • 20 g suiker
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • gedroogde tijm

Bereidingswijze

  1. Snijd het witloof in de lengte doormidden en verwijder het bittere, hardere gedeelte.  Stoof de halve witloofstronken in boter in een ovenbestendige pan/pot (wij gebruiken onze Creuset wegens gebrek aan beter).
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in de lengte in plakken.
    Bak de aardappelschijven op een zacht vuurtje met boter aan beide kanten voor 5 minuten in totaal.
  3. Strooi de suiker over de witloofblaadjes.  Druppel de balsamicoazijn over het witloof en roer wat door elkaar zodat de smaken zich verspreiden.  Zorg er voor dat de witloof gelijk over de pan verdeeld is.
    Leg er nu een laag zoete aardappel op.  Kruid met tijm, peper en zout.
  4. Leg het bladerdeeg over de groenten en druk het overhangende deeg naar binnen.
  5. Bak af gedurende 30 minuten in een oven op 180°C.
  6. Neem een serveerschaal met een grotere diameter dan de pan en keer de pan om op de schaal.

Te serveren met een fris slaatje.

Bron

Geïnspireerd op een recept van EVA.

Advertenties

5 gedachtes over “Tarte tatin met witloof en zoete aardappel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s