Colmar restaurant – Kortrijk 22/7/2014

IMG_3607Het hoeft niet altijd eten met sterren te zijn.  Onder dat motto gingen we graag in op de uitnodiging om de vernieuwde Colmar restaurants te gaan verkennen.  Met een vegetarische vrouw en twee kleine sloebers (zoon van 1,5 jaar en dochtertje van 2 maanden) leken we het ideale testgezin, niet?  De keuze viel logischerwijs op Kortrijk. Al was het maar omdat de treinwagon ons in het voorbij rijden richting station meermaals nieuwsgierig maakte.  Voor alle duidelijkheid: deze wagon biedt enkele extra tafels naast het ‘gewone’ restaurantgedeelte.
De menuformules en nieuwe stijl kan u ook perfect bekijken op hun eigen website.

Voor ons bleef ‘den Colmar’ tot op heden vooral jeugdsentiment.  Als kind vonden we het grote buffet en de oneindige drankvoorraad immens fascinerend.
En na ons bezoek is ons besluit unaniem: Colmar restaurant, new style, profileert zich met verve in de categorie restaurants met buffetformule / all you can eat.  En wel om volgende redenen:

 • IMG_3606De vernieuwde restaurants kregen meer dan een nieuw likje verf, maar een volledige restyling.  Wij zijn fan van het nieuwe kleurenpalet en de inrichting in Kortrijk.  Ook de treinwagon met de aparte ruimtes is een aanrader!
 • Prijs/kwaliteit zit het naar onze bescheiden mening helemaal goed.
  Bijvoorbeeld: je kunt er nu mosselen eten aan 22,95 euro.  Jumbomosselen, 1,250 kg voor een portie, perfect gegaard en op smaak gebracht, met frietjes en drank à volonté inbegrepen.  Lijkt mij een scherpe prijs!
 • We zijn fan van het koud buffet (voorgerechtenbuffet).  Weg met de standaardbuffetten met de typische geraspte wortelen, komkommerschijfjes, partjes tomaat, slabladeren, …
  Lang leve de wereldkeuken: quinoa, pastasalade, miniwraps, gazpacho, rilette, …  En wat op zich al een kunst is bij een buffetformule: perfect afgekruid.
 • Ook het uitgebreide dessertenbuffet is de moeite.  Klassiek maar lekker: erg lekkere rijstpap en bavarois, vanillepudding met karamel, chocoladefontein, seizoensfruit, muffins, softijs, …
 • Wij waren ook aangenaam verrast dat er een alcoholvrije cocktail op de kaart stond (het is eens iets anders dan het sinaasappelsapje voor de chauffeurs).
  Daarnaast zijn de meeste dranken (water, 3 soorten wijn, frisdrank, pils) steeds inbegrepen in de prijs zodat je perfect op voorhand weet hoeveel je rekening uiteindelijk zal bedragen.
 • Ook aan de vegies is gedacht: voldoende keuze op het buffet en een groentenfeuilleté (broccoli, spinazie en geitenkaas in bladerdeeg) op het menu.  Best lekker, maar misschien niet de meest originele optie binnen het concept van grill- en ovengerechten.
 • Voor de kinderformule is er het onderscheid tussen de kleine en grote lekkerbekken: b.v. 4 balletjes in tomatensaus versus 7 stuks.  Wat in ons geval met een 1,5 jarige een zinvol verschil bleek.
  Uiteraard kon ik het niet laten om ook te proeven en ik moet eerlijk bekennen dat de balletjes lekker sappig smaakten en de tomatensaus iets weg had van een lekkere, dikke tomatensoep.  Dik in orde dus!
 • De bediening is uitstekend.  De borden werden vlot tussendoor afgeruimd, bestek werd makkelijk vervangen, …  Het personeel was makkelijk aanspreekbaar.  En bij ons bezoek verdienden zelfs de jobstudenten een pluim:  we vonden ze erg vriendelijk en ‘eager to serve’.
 • En de ultieme test: de toiletten.  Perfect proper met een duidelijke affichering dat vuile toiletten steeds gemeld konden worden zodat ze onmiddellijk gepoetst konden worden.  Ook voor de baby’s was er in de toiletten een opklapbare verzorgingstafel beschikbaar.  Een vuilbakje om de vuile pampers kwijt te kunnen, was evenwel handig geweest.  Misschien in de vrouwentoiletten, maar daar ga ik uiteraard niet binnen…

Voor ons heeft het kinderhoekje in Kortrijk nog wat groeipotentieel, want die bestond nu enkel uit een scherm waarop animatiefilms werden afgespeeld.  Aan tafel kan een kind ook aan de slag met een kleurplaat en een setje kleurpotloden.  Misschien nog eens rondkijken in de kinderhoeken in andere restaurants en winkels?

Let er ook op dat je in het weekend tot 3 euro meer betaalt voor hetzelfde gerecht of eenzelfde formule (verschillende week- en weekendprijzen). Dat lijkt ons een vreemd systeem, maar perfect te bekijken op de website.  Misschien dat mensen in het weekend meer drinken (dranken à volonté inbegrepen)?

Dus slotsom: Colmar restaurant, new style, profileert zich met verve in de categorie restaurants met buffetformule / all you can eat.  Ons zien ze daar zeker terug!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s