Garnalen met gepocheerd eitje, spinaziepuree en currysabayon

Nu mijn vrouw niet meer zwanger is, staan er weer (rauwe) eierdooiers op het menu.  Van omeletten, gepocheerde eitjes, chocomousse tot sabayon.  Dit gerecht combineert twee van onze lievelingsbereidingen en dat met het goud van onze Noordzee: de garnaal.
Voor het witbier kozen we terug voor de lokale specialiteit ‘Omer’.

IMG_3585Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 4 verse eieren (koel)
  • 4 aardappelen
  • 100 g spinazie met room, diepvries (verse spinazie en room kan uiteraard ook)
  • nootmuskaat
  • 500 g ongepelde garnalen
  • voor de sabayon: 2 eigelen, 1 dl witbier (Omer), currypoeder (naar eigen smaak)

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen gaar en giet af.
    Voeg de spinazie en room er aan toe.
    Eventueel bijkruiden met nootmuskaat
  2. Klop de sabayon met de eigelen, witbier en curry.
    Kruid af met peper en zout.
  3. Pocheer de eieren. (voorbeeld)
  4. Serveer de puree met de garnalen, gepocheerde eitjes en de sabayon.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s