Picknick met Weight Watchers

Weight Watchers organiseerde in mei een smaaktest, waarbij 16 proefpersonen uitgenodigd werden om vijf verschillende producten (binnen de categorieën yoghurt, sandwiches, koekjes, kant-en-klare maaltijden, charcuterie, kaas en sauzen) te testen. Deze producten werden telkens onder twee merknamen gepresenteerd, namelijk Weight Watchers, dat als ‘gezond’ wordt beschouwd (31% t.o.v. 25% bij een gewoon merkproduct), en Le Bon Goût, een fictief merk. In werkelijkheid ging het echter om eenzelfde Weight Watchers-product dat in twee porties werd verdeeld. Het opmerkelijke resultaat: 75% van de proefpersonen bestempelde het product van het fictief merk Le Bon Goût als rijker en meer smaakvol dan het Weight Watchers-product.

Bekijk de dubbele smaaktest op YouTube:

Het onderzoek is wellicht niet erg wetenschappelijk bedoeld, maar daarom niet minder het bekijken waard.  Of hoe ‘it’s all in the mind’ een nieuwe betekenis krijgt… hilarisch!
Blij dat ik me niet ‘onsterfelijk belachelijk’ heb gemaakt…

IMG_3551We kregen de vraag of we enkele producten van Weight Watchers wilden uitproberen en deze test ook wilden doen met familie of vrienden.  En laat ons nu gewoon altijd bereid zijn voor een experimentje…
We kregen een volle picknickmand en receptuur voor vier zomerse sandwiches en verkozen de Oosterse variant als lekkerste.

Ingrediënten:

  • ww sandwich1 Weight Watchers sandwich
  • 1 slahart Little Gem
  • 1 sneetje Weight Watchers Jonge kaas
  • 1 sneetje Weight Watchers Gevogelte vleesbrood
  • 2 kl. Weight Watchers natuur yoghurt Zachtheid
  • 1 kl. Weight Watchers Mayo saus
  • 1 dun schijfje rijpe babyananas
  • Cressonnette
  • Currypoeder

Bereidingswijze:

Halveer de sandwich en beleg de onderste helft met 2 blaadjes sla, een sneetje jonge kaas in twee gesneden, een sneetje gevouwen gevogelte vleesbrood, een schijfje ananas en een plukje cressonnette, in deze volgorde. Meng de yoghurt met de Mayo saus en een halve koffielepel currypoeder en top de sandwich met deze curry dressing. Leg de bovenkant terug op de sandwich.

 

Ons experiment ging nog een stapje verder door vergelijkbare producten daarnaast aan te bieden.  Zo vonden we de voorverpakte sandwiches (als u daar al voor bent) van Weight Watchers stukken lekkerder dan andere merken.  Ook de sauzen (andalouse en mayonaise) vonden we zeker een evenwaardige, smaakvolle optie om te gebruiken bij belegde broodjes.

Ik heb voor alle duidelijkheid geen aandelen en wil me zeker niet mengen in allerlei discussies over de kwaliteit van sommige dieetprogramma’s.  Mijn vrouw is evenwel fan en vermagerde maar liefst 16 kg na de bevalling van onze eerste zoon.  Het helpt je alleszins om bewuster te worden (op een gestructureerde manier) van wat je in je mond steekt en wat daarvan de consequenties zijn.  Discipline en een andere manier van denken blijft sowieso de belangrijkste factor tot slagen… en dat kan wellicht ook met producten die niet gerelateerd zijn aan Weight Watchers.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s