Pastasalade met zoete aardappel en kikkererwten

Eenvoudig maar superlekker recept.  Wat wil een mens nog meer?
Perfect als lunch/diner of als bijgerecht bij de BBQ…
Voor de vleesliefhebbers serveerde ik er nog wat worst bij (ik denk ook aan merguez of kip).

Ingrediënten

(voor 4 personen)

IMG_3465

  • 2 grote, zoete aardappelen
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g pasta (b.v. risoni)
  • 400 g kikkererwten (uit blik)
  • 50 g rucola
  • sap van 1 citroen
  • 35 g pompoenpitten (of zoals hier zonnebloempitten)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 à 3 cm.
    Spreid ze in 1 laag in een ovenschaal.
    Overgiet met de honing en olijfolie.  Meng door elkaar.
    Rooster de aardappelen gedurende 25 minuten of tot ze net gaar zijn.
  3. Kook de pasta in een pan met gezouten, kokend water.
  4. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze goed af.
  5. Rooster de pitten in een warme pan.
  6. Meng de aardappelen met de pasta, kikkererwten, pitten, rucola en citroensap.

Bron

Delicious maart 2007

Advertenties

2 gedachtes over “Pastasalade met zoete aardappel en kikkererwten

  1. Dag Bart,
    Vorige week heb ik ook een ‘warm slaatje’ gemaakt:
    gebakken aardappeltjes met gestoomde broccoli en Romeinse slaharten,
    gekruid met veel tijm en oregano,wat paprikapoeder, peper en zout.
    Ik heb er blokjes feta onder gemengd en Andries at er een kalfslapje bij.
    Groetjes,
    Tania

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s