Gevulde puntpaprika

De puntpaprika is zoeter dan de gewone paprika, dus ideaal voor de kleine mannen.  Daarenboven zijn er veel minder zaadjes, dus makkelijker te kuisen.
We houden wel van een gevulde paprika, dus probeerden we succesvol onderstaand receptje uit.  Snel, lekker en vegie!

gevulde puntpaprikaIngrediënten

(voor 2 personen)

  • 3 rode puntpaprika’s
  • 18 kerstomaatjes
  • 150 g haloumi, feta of mozzarella
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • enkele takjes rozemarijn, oregano en basilicum
  • 1 theelepel chilipoeder
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hak de kruiden fijn.
    Meng de kruiden en geperste knoflook met het chilipoeder, de geroosterde pijnboompitten, 1 el citroensap en olijfolie.
  3. Spoel de paprika’s en snij ze in de lengte net niet doormidden.  Verwijder de zaadjes.
  4. Leg de paprika’s in een ovenschaal.  Kruid de binnenzijde met 1 eetlepel van de kruidenmengeling, peper en zout.
  5. Snij de kerstomaatjes doormidden en meng ze met blokjes mozzarella (of andere kaas).  Vul de paprika’s met de tomaten en mozzarella, besprenkel met citroensap en nog een eetlepel van de kruidenmengeling.
    Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
    Laat nog even kleuren onder de grill.
  6. Serveer onmiddellijk met couscous of rijst.

Bron

Tijdschrift ‘Goed Gevoel’ augustus 2013, blz. 118

Advertenties

3 gedachtes over “Gevulde puntpaprika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s