Vogelnestjes in tomatensaus

Ligt het aan het mooie weer of de vogeltjes die al aan het nestelen zijn?
Vogelnestjes zijn pure nostalgie.  In mijn herinnering werden ze gekocht bij onze lokale slager en bestond de kunst er in om ze voldoende uit te bakken.  Het ei in het midden was wellicht niet meer al te vers en nogal droog.

Het recept van de moeder van Gert De Mangeleer (in De Beste Hobbykok van Vlaanderen) bleek het ideale vertrekpunt om ze zelf te maken.  En wat bleek: best eenvoudig en steeds opnieuw het perfecte resultaat.  Gehakt helemaal doorgebakken én lopende eierdooier!  Tijd om het hier een plaatsje te geven…

Wij aten het deze week met pastinaakpuree en tomatensaus (bechamelsaus met tomatenpuree).  Niet het meest gezonde recept, maar een echte ‘ikmoetmijnriemlosmaken’ zoals de alomgekende witloof in hesp.  En dat moet ook eens kunnen, niet?

vogelnestjeIngrediënten

(per nestje)

  • 165 g gehakt (varken – kalf)
  • 1 ei
  • panko
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook het eitje gedurende 6,5 minuten in kokend water en stop het gaarproces meteen door het eitje in ijswater te laten afkoelen.
    Pel het eitje.
  2. Kruid het gehakt met peper en zout volgens eigen smaak.
    Maak een bolletje en duw gelijkmatig plat op een stukje plasticfolie.
    Leg het eitje in het midden.  Bol het gehakt rondom het eitje zodat het gehakt even dik rond het ei zit.  (De handeling is ook te zien op het filmpje: zie bron)
  3. Rol de gehaktbal in panko.  Laat even rusten.
  4. Frituur in een frietketel gedurende 5 minuten op 190°C.

vogelnestje open

Bron

De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Advertenties

2 gedachtes over “Vogelnestjes in tomatensaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s