Yoghurtroom met banaan

Iedereen kent de vanillepudding, vanillecrème van de oma, met of zonder vel erop.
Deze variant is bijna even snel klaar en heeft een frisse toets door de yoghurt en de citroen.  Wedden dat u dit recept bij uw favorieten plaatst?

 

Ingrediënten

Yoghurtroom met banaan(voor 4 à 6 personen)

  • 250 ml melk
  • 125 g suiker
  • 25 g vanillebloem
  • 250 ml yoghurt
  • 125 g magere kaas
  • 1 à 2 bananen
  • sap van 1 citroen
  • chocoladeschilfers of -poeder (als garnituur)

 

Bereidingswijze

  1. Breng 150 ml melk met de suiker aan de kook.
  2. Meng de vanillebloem met de overige 100 ml melk tot een luchtig geheel.
  3. Giet de kokende melk op het vanillebloemmengsel en blijf roeren.
    Giet terug in de pan en breng terug aan de kook.
  4. Laat de pudding wat afkoelen.
  5. Meng onder de nog lauwe puding de yoghurt en de magere kaas.
  6. Snij de banaan in stukjes.  Besprenkel de stukjes met citroensap en voeg toe aan de pudding.  (Eventueel enkele stukjes overhouden als versiering)
  7. Verdeel de yoghurtroom over glazen schaaltjes en laat afkoelen/opstijven in de koelkast.
  8. Je kunt het eventueel nog garneren met een schijfje banaan en chocoladeschilfers.

 

Bron

Dorine Eecloo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s