Exotische passievruchtensabayon

Voor sommige desserts zouden mensen een (figuurlijke) moord begaan.  Deze sabayon heeft al vele slachtoffers gemaakt en drijft familie en vrienden tot exotische waanzin.  Hoeft het nog gezegd dat deze zoete lekkernij op eigen risico bereid en geproefd mag worden?  Wie de traditionele sabayon minder genegen is, moet zeker deze versie nog eens een kans geven.

Als alternatief voor de alcohol hebben we ook al Kidybul of Appeltize uitgetest en goed bevonden.  Ideaal voor de kids of mensen die geen alcohol drinken…

De foto dateert al van jaren geleden en is allesbehalve een goed voorbeeld van foodfotografie.  Alle betere versies zijn welkom!

 

Ingrediënten

Passievruchtensabayon(voor 4 personen)

Voor de sabayon

(gebruik een half eierschaaltje als maat)

  • 6 eierdooiers
  • 4 eierschaaltjes suiker
  • 6 eierschaaltjes passievruchtensap (+/- 4 passievruchten)
  • 4 eierschaaltjes cider (alternatieven: schuimwijn, cava, champagne, zelfs kidybul voor kids)

 

Voor de garnituur

  • 1 kiwi
  • 1/2 papaya
  • 1/4 mango
  • sorbet van passievruchten

 

Bereidingswijze

  1. Snij de drie vruchten in kleine stukjes.
  2. Snij de passievruchten in twee en haal het binnenste eruit met een lepel.  Mix het vruchtvlees en passeer het door een fijne puntzeef.
  3. Doe de suiker, de eierdooiers, het passievruchtensap en de cider in een pannetje (ik gebruik een sauteuse).  Klop ononderbroken au bain marie of op een zacht vuurtje tot een schuimige sabayon.
  4. Leg de stukjes fruit in een mooi glas of een diep bord.
    Leg er een bolletje passievruchtensorbet op.
    Giet er de sabayon over.

 

Bron

Kreatieve keuken april 1994

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s