Ik kook van woede!

IKVW_logo-high_res

Ik kook van woede!  Niet omdat ik al bijna een maand niks heb gepost op mijn blog, maar omdat ik de actie van 11.11.11 een enorm, warm hart toedraag.

Wereldwijd lijden 842 miljoen mensen honger. Dat is 1 op 8. Nog eens 1 miljard mensen heeft geen toegang tot kwalitatief en gezond voedsel. Toch wordt er genoeg voedsel geproduceerd om de wereld 1,5 keer te voeden. Dat is schandalig, maar ook hoopvol. Want met veel goede wil en de nodige politieke druk kunnen we het probleem oplossen.

Twee jaar lang willen we ons onderdompelen in de voedselproblematiek en er ook werkelijk iets aan veranderen. Door te focussen op het voedselsysteem. Door te kijken naar de voedselprijzen en de voedselspeculatie aan te pakken. Door in te gaan op de gevolgen van de klimaatverandering en te kiezen voor duurzaamheid. Door ‘hot items’ als biobrandstoffen, landroof en ons handelsbeleid aan te pakken.

face2742Toon je verontwaardiging en maak je eigen Angry Food Face.
Hoe meer boze bordjes er op de tafel staan, hoe sterker het signaal dat we deze onrechtvaardige situatie niet langer pikken. Zo maken we aan onze politici duidelijk dat ze er iets aan moeten doen.

Help de boodschap te verspreiden en maak je Angry Food Face hier: http://www.ikkookvanwoede.be/galerij

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s