Florentijnse hamrolletjes

Met dit koud en druilerig weer schakelen we ook over op ovenschotels.  In de wintermaanden kunnen we zelden weerstaan aan witlof in hesp.  In die mate dat je steeds opnieuw de broekknoop moet openzetten… u kent dat ongetwijfeld wel.  U kunt dan beter ‘De voedselzandloper’ even tijdelijk uit uw geheugen wissen…
Even makkelijk, maar veel succesvoller bij de kinderen (en toegegeven, ook de volwassen lusten het graag): florentijnse hamrolletjes.
Het ‘florentijns’ slaat op de combinatie van ei en spinazie, dus het hoeft u niet te verwonderen dat die ook bij de ingrediëntenlijst te vinden zijn.
Ik heb het nog nergens anders op tafel gezien dan in onze familie, al van kindsaf.  Bij deze deel ik u graag deze familietraditie.  Laat je weten hoe jullie het vinden?

 

IMG_3229Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 4 sneetjes hesp
  • 250 g spinazie (vers of diepvries)
  • 4 eieren
  • voor de béchamelsaus: 50 g boter, 50 g bloem, 5 dl melk, peper, zout, nootmuskaat
  • gemalen kaas

 

Bereidingswijze

  1. Stoof de spinazie (of ontdooi in de microgolf).
    Stort uit in een ovenschaal.
  2. Kook de eieren hard (8 à 9 minuten).
    Plet ze fijn met een vork.
  3. Maak de béchamelsaus.  Voor zij die niet weten hoe, klik hier.
  4. Giet een goeie scheut van de saus bij de geplette eieren en meng.
    Verdeel het eiermengsel over de sneden ham en rol op.
    Leg de opgevulde sneden hesp op de spinazie in de ovenschaal.
  5. Overgiet met de rest van de béchamelsaus.
    Overstrooi met de gemalen kaas en laat korsten onder de grill.

Eet met gebakken aardappelen, puree of kroketjes.

IMG_3226Voor de vegies: mijn vrouw prefereert het mengsel (zie foto), ikzelf zou wellicht de eieren halveren en zo in de schaal overgieten met saus.

 

Bron: familierecept dat ergens moet afstammen uit een oud KAV-kookboek…

Advertenties

3 gedachtes over “Florentijnse hamrolletjes

  1. Hallo,
    Via onze website http://www.volrecepten.be kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 51.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.be/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.be volledig gratis!
    Waarom niet lid worden van deze grote familie?
    Wij zijn ook aanwezig op http://www.facebook.com/VolreceptenBelgie!
    Breng ons een bezoek!

    1. Bedankt voor je reactie. Dat ziet er inderdaad de moeite uit. Ik heb me dan ook aangemeld op jullie website. Hopelijk zien we zo meer volk op de blog passeren 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s