Rode risotto

Met zo’n koud en druilerig weer verlang ik weer naar comfortfood: ovenschotels, quiches, risotto’s en allerhande.  Onze favoriete risotto blijft er één met bospaddestoelen.  Die zetten we binnen een maandje nog wel eens online.  Ons oog viel deze keer op een rode versie.  En hadden we nu toch wel per toeval rode biet in onze tuin staan…

Het zoete, aardse van de biet in combinatie met het bittere van de radicchio: top!
De volgende keer zou ik er wat walnoot durven bijdoen voor de krokante toets.

U merkt in het recept wellicht op dat ik geen kwartier sta te roeren in de pot zoals dat volgens de regels van de kunst moet gedaan worden.  Maar het rebelse in ons heeft lak aan die regels en vindt de Jeroen-Meus-methode ook perfect!

 

rode risotto

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 1 deel risottorijst
  • 2 delen kippenbouillon
  • 2 plakjes rauwe ham (de vegies laten die achterwege uiteraard)
  • halve sjalot
  • 150 g rode biet
  • de helft van een kleine krop radicchio
  • 1 bol mozzarella
  • boter / olijfolie

 

 

Bereidingswijze

  1. Schil de rode biet en snij in stukjes.  Pel en snipper de sjalot.
  2. Fruit de sjalot glazig in olijfolie.  Doe er de rijst bij en bak tot de rijstkorrels glazig zijn.
  3. Blus met de bouillon.  Roer alles goed om.  Zet er een deksel op en laat op een zacht vuurtje garen (duur: zie verpakking rijst).  Niet meer roeren of deksel openen!
  4. Snij de radicchio in reepjes en de mozzarella in stukken.
  5. Meng op het einde de radicchio (hou nog een beetje rauw over), de mozzarella en een goeie klont boter door de rijst.  Laat nog 1 minuutje mee verwarmen.
  6. Serveer in een kom of diep bord.  Overstrooi met rauwe radicchio en fijngesneden rauwe ham.

 

Bron:  geïnspireerd op Libelle Lekker september 2013

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s