Tiramisu met advocaat en speculaas

Deze variant op tiramisu overtuigt elke keer opnieuw.  Misschien zelfs lekkerder dan de originele variant.  Toegegeven, we houden wel van advocaat, maar de crunchy top zorgt voor meer variatie in het mondgevoel ;).

Tiramisu met advocaat en speculaasIngrediënten

(voor 4 personen)

    • 200 g mascarpone
    • 2 eiwitten
    • 2 eierdooiers
    • 50 g fijne suiker
    • 1/2 zakje vanillesuiker
    • 6 harde speculaaskoekjes
    • 50 g amandelschilfers
    • 50 g bruine suiker
    • 1 dl advocaat

1/2 koffielepel kaneel

Bereidingswijze

  1. Rooster de amandelschilfers op een zacht vuurtje in een droge antikleefpan.
    Meng er ondertussen de bruine suiker en kaneel door totdat er een glanzend geheel ontstaat.  Laat dit mengsel afkoelen.
  2. Bedek de bodem van de glazen met de harde speculaas.  (Je kunt gaan voor grove stukken of fijner gemalen speculoos)
  3. Klop het eigeel samen met de helft van de fijne suiker en de vanillesuiker wit.
    Klop er vervolgens de mascarpone en de advocaat door.
  4. Klop de eiwitten met de andere helft van de suiker stijf en spatel deze voorzichtig onder het mascarponemengsel.
  5. Verdeel het mengsel over de glazen en zet het gedurende 8 uur in de koelkast. (Je kan het ook de avond ervoor klaarmaken en laten overnachten in de koelkast)
  6. Verkruimel de gekarameliseerde amandelschilfers voor het opdienen over de glaasjes.

Bron

Website Solo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s