Pasta met champignons en erwten

Deze snelle pasta verschijnt regelmatig op de tafel als we weinig tijd hebben of we weinig eten in huis hebben.  Champignons (koelkast) en erwten (diepvries) hebben we altijd in huis.  Voor de kruiden kijken we wat onze tuin te bieden heeft.  Verse citroentijm is trouwens een echte aanrader!
Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • pasta met champignons en erwten100 g pasta
  • 250 g champignons
  • 1 teentje look
  • 200 g erwten
  • flinke scheut witte wijn
  • flinke scheut room
  • 2 eetlepels roomkaas, b.v. Philadelphia
  • verse tuinkruiden (hier: dragon, munt en citroentijm)
  • eventueel parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar.
  2. Bak de champignons in een hete pan met een teentje look.Voeg de erwten toe. Laat even meegaren.
  3. Blus met witte wijn en laat inkoken tot de wijn bijna verdampt is.
  4. Giet een scheut room over de groenten.
    Voeg er de roomkaas bij.  Laat smelten en inkoken.
  5. Kruid af met peper en zout.
    Op het einde voeg je er de fijngesneden kruiden bij.
  6. Serveer met vers geraspte parmezaanse kaas.
Advertenties

Een gedachte over “Pasta met champignons en erwten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s