Cappuccino van banaan met roomijs van melkchocolade

Een dessert heeft niet altijd moeilijk of ingewikkeld te zijn om een wauw-effect te creëren.
Als je het ijs niet zelf kan draaien, koop er dan.  Je kan er in plaats van de chocoladeversiering een koekje bij serveren (b.v. kletskop).

Ook deze keer was de strenge jury unaniem: superlekker!

 

Cappuccino van banaan met roomijs van melkchocoladeIngrediënten

(voor 6 personen)

Voor de cappuccino van banaan:

  • 4 rijpe bananen
  • 300 g water
  • 100 g suiker
  • 250 g melk
  • 3 eetlepels advocaat
  • 2,5 dl room 40%
  • 25 g bloemsuiker
  • cacaopoeder

 

Voor de melkchocoladeijs:

  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl room
  • 100 g suiker
  • 4 eierdooiers
  • 75 g melkchocolade
  • 40 g melkchocoladeschilfers

 

Voor de chocoladelolly’s:

  • 200 g fondantchocolade
  • 6 brochettestokjes
  • gehakte pistachenoten

 

Verder: 2 rijpe mango’s

 

Bereidingswijze

  1. Kook voor de roomijs de melk op met de room en smelt hierin de melkchocolade.
    Maak een ruban van de eierdooiers en de suiker.  Meng met de chocoladeroom.  Roer tot juist onder het kookpunt (80°C – vaneren).
    Laat afkoelen in de koelkast.  Draai af in de ijsmachine en meng op het einde de melkchocoladeschilfers onder.
  2. Snij de geschilde bananen in schijven en pocheer gedurende 5 minuten in water, suiker en melk.  Mix alles fijn en koel af in ijswater.
    Smaak af met de advocaat.
  3. Smelt voor de lolly’s de chocolade au bain-marie en spuit met een spuitzak cirkel over de stokjes op bakpapier.
    Bestrooi met gehakte pistachenoten en laat opstijven in de koelkast.
  4. Snijd de geschilde mango’s in gelijke stukken.
  5. Klop de room half op met de bloemsuiker en zet deze in de koelkast.
  6. Dresseer de ijsgekoelde banaanmengeling in een glas met bovenop de slagroom en het cacaopoeder. Leg de mango ernaast met een bolletje ijs en de chocoladelolly.

 

Bron: Spermalie 2008-2009

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s