Courgette gevuld met quorn en tomaat

Nog eens een receptje uit de oude doos (lees: vorige kookwebsite –  zie ook datum bron).

Je kan dit recept ook perfect met een gewone lange courgette doen.  Daarmee kan je het eventueel ook serveren als voorgerecht of aperitiefhapje (1/2 of 1/4 courgette).
Ook met gewoon gehakt (varken, lam, …) is dit perfect te doen, maar aangezien de vrouwe des huizes vegetarisch is…

 

Ingrediënten

  • gevulde courgette2 ronde courgettes
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 100 g quorngehakt
  • 150 g champignons
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 ontvelde en ontpitte tomaat in stukjes gesneden
  • 60 ml yoghurt
  • 50 g gemalen parmezaanse kaas
  • witte wijn
  • olijfolie
  • provencaalse kruiden

 

Bereidingswijze

  1. Snij de top van de courgette.  Ook een schijfje onderkant mag er af zodat de courgette mooi blijft recht staan in de ovenschotel.
    Lepel de courgette uit met een parisiennelepel.
  2. Snij de sjalot en de look fijn.
    Snij de champignons in brunoise.
    Snij dezelfde hoeveelheid uitgelepelde courgette in kleine stukjes.
  3. Fruit de sjalot en look aan in olijfolie.
    Voeg daarna het gehakt, de champignons en de courgettevulling toe.  Laat goed bakken.  Kruid af met peper, zout en provencaalse kruiden.
    Daarna mag er de tomatenpuree bij.  Laat even meebakken en blus af met een scheutje water.
    Doe er helemaal op het einde de tomatenblokjes bij.
  4. Haal af het vuur.  Meng er de yoghurt onder en kruid eventueel nog verder af met peper en zout.
  5. Vul de courgette met het mengsel.
    Overstrooi met de parmezaanse kaas.
    Plaats ze in een ovenschaal en giet er een scheut witte wijn bij.
  6. Bak af in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 30 minuten.

Te serveren met rijst of pasta.

 

Bron: module ‘Uitheemse gerechten’, CVO-IVV, voorjaar 2007

Advertenties

3 gedachtes over “Courgette gevuld met quorn en tomaat

  1. Vandaag deze gevulde courgettes gegeten. Dubbeldikke duim van het hele gezin! Zelfs Noor, die geen champignons lust, vond het heerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s