Yoghurtijs met rode vruchten

yoghurtijs met rode vruchtenEn we blijven experimenteren met ijs.  Deze keer gaan we voor yoghurtijs.  De methode is vrij simpel: zakje diepgevroren rode vruchten, magere yoghurt en rietsuiker in de blender en voila, er is yoghurtijs.  De verhoudingen: 300 g vruchten, 200 g yoghurt en 50 g suiker.  Enige probleem: te weinig vocht om de blender goed z’n werk te laten doen dus je moet wat helpen met een lepel.  Niettemin ijs in minder dan 5 minuten.  Al is een paar uurtjes in de diepvries geen overbodige luxe.

Verdict van de jury: mooi kleurtje, lekker van smaak, minder vettig.
Ikzelf vond de pitjes storend en het ‘blendert’ niet makkelijk.  Ik zou de volgende keer eens proberen om te werken met een coulis en de ijsmachine.  Benieuwd of het resultaat ook de moeite is.  Ik hou jullie op de hoogte!

Bron: geïnspireerd op een recept van Bio-planet.

Advertenties

Een gedachte over “Yoghurtijs met rode vruchten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s