Mosselen met Omer

Na een mosselfestijn en drie barbecues weer ademruimte om te bloggen en uiteraard weer wat leuke recepten.  Te beginnen met het mosselexperiment.  Wij hier prefereren al jaren mosselen natuur en soms eens met witte wijn (recept kan je hier vinden).

Omdat we niet vies zijn van een experiment gingen we deze keer voor mosselen met bier.  Na wat online opzoekwerk bleek vooral witbier te passen bij het favoriete gerecht in de zomermaanden bij (schoon)familie en vrienden.  De keuze viel uiteindelijk op het eerder goudblonde Omer.  Niet alleen omdat het een lokaal product is -de brouwerij ligt hier nauwelijks enkele kilometers vandaan- of omdat dit biertje de ideale dorstlesser is voor onze schoonvader, maar ook omdat eerder kookexperimenten met Omer bijzonder succesvol waren.  Wist u trouwens ook dat al vijf generaties de oudste zoon Omer werd genoemd en de leiding over de brouwerij kreeg?

De combinatie mosselen en Omer werd unaniem als perfect gelabeld.  Ik vind het zelf ook een betere match dan het zure van de witte wijn.  Veel subtieler maar toch duidelijk aanwezig in het smaakpalet.  Een topper!  Aan het recept veranderde ik eigenlijk niet veel: in plaats van witte wijn gewoon een flesje Omer toevoegen.  Probeer het zelf eens uit en laat me weten wat je er van vond?

 

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • mosselen met friet5 kg mosselen (1 à 1,5 kg mosselen per persoon)
  • 2 dikke uien
  • 4 takken groene selder
  • 2 teentjes look
  • 4 takjes tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 flesje Omer (bier)
  • peper

 

Bereidingswijze

  1. De mosselen (indien nodig) opkuisen en spoelen.
  2. Stoof de in stukken gesneden groenten (ui, selder, look) kort aan in boter.
    Voeg de tijm en laurier toe.
  3. Voeg de mosselen toe.
    Overgiet met een flesje Omer.
    Kruid stevig met de pepermolen.
  4. Laat de mosselen op een stevig vuurtje garen onder gesloten deksel.
    Schud ze af en toe eens op (zodat de bovenste mosselen ook onderaan in het vocht komen te liggen).
    Als de mosselen open gaan, zijn ze bijna gaar.  Vermijd dat de mosselen te gaar worden (tenzij je graag rubberachtige mosselen eet).
  5. Serveer met frietjes of bruin brood.
    Je kan er ook een lekkere mosselsaus bij serveren (zie recept).
Advertenties

4 gedachtes over “Mosselen met Omer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s